Eerste blog post

Yaasz! De eerste blog post is een feit.

Terwijl mijn dochter Yara en zoontje Benjamin op bed liggen te genieten van hun middagslaap zie ik even tijd om met de laptop te zitten. Soms twijfel ik, is een blog bijhouden niet te ambitieus? Een blog hebben is 1, maar een blog onderhouden, vernieuwen, boeiend blijven is een 2e. Hoe zal het lopen naast al een vrij drukke baan? Het mama zijn en oh ja ook een leuke partner, en als het af en toe kan… wat tijd voor mezelf.

Nu het 2e kerstdag is en het nieuwe jaar in zicht is, is het ook tijd om een soort van Persoonlijk Jaarplan 2019 op te zetten:

  • Mezelf terugvinden Ok, ben niet zozeer mezelf kwijt maar het afgelopen jaar stond in het teken van mijn zwangerschap, bevalling, een baby inclusief alle slapeloze nachten, een drukke puber peuter en wat persoonlijk omstandigheden die een hoop stress meebrengen.
  • (Nog) meer aandacht aan de mensen die ik lief heb mijn kinderen, mijn man, mijn familie en vrienden.
  • 17 kilo afvallen Dit heeft denk ik geen toelichting nodig. Per 1 januari a.s. gaat de knop om. De komende tijd zit ik lekker aan de chocolaatjes, chocolademelk met slagroom, maar straks gaat toch echt de knop om.
  • Mezelf restylen (na de 17kg kwijt te zijn)
  • Gevarieerder eten. Minimaal 1x per week een nieuw recept uit proberen. Meer groente. Merk dat met name op werkdagen het een uitdaging is om iets gezonds op tafel te zetten.
  • Huis (re)organiseren Minimaliseren! Ik vond dat mijn moeder altijd van alles bewaarde maar ik ben bang dat ik dat trekje ook heb overgenomen. Weggooien van spullen die we niet nodig hebben.
  • Solliciteren Ik werk inmiddels al vele jaren bij een en dezelfde werkgever. Ik ging trouwen, kreeg kindjes en dat was allemaal niet het juiste moment om te switchen van baan maar komend jaar moet het er toch van komen.

Zal de komende tijd proberen tussendoor updates te geven over mijn voornemens.

Liefs, Amara