Hoe een peuter leren lezen

Normaal vind ik dat kinderen op hun eigen tempo moeten ontwikkelen. Wil voorop stellen dat dit de manier is waarop ik thuis Yara probeer uit te dagen. Ben geen juffrouw of pedagoog, just a loving mom!

Yara bleek op jonge leeftijd al geïnteresseerd te zijn in letters en cijfers dus ben de afgelopen tijd gedoken in een aantal dingen om haar daarin uit te dagen.

Ik Leer Lezen

Ik ben groot fan van het Ik Leer Lezen koffertje. Het speciale lettersysteem zorgt ervoor dat kinderen zelfstandig kunnen met woorden en letters kunnen oefenen. Door de speciale achterkant van de blokjes passen de letters alleen op de juiste plek. Het is een goed doordachte methode om je kind te leren lezen op een speelse manier.

De koffer bestaat uit een aantal kaarten waar opdrachten op gemaakt moeten worden met behulp van de bijgeleverde letters. Een van de opdrachten is bijvoorbeeld om een woord na te leggen, waarbij de kleuren op de kaarten helpen welke letters het kunnen zijn.

https://s.s-bol.com/imgbase0/imagebase3/extralarge/FC/4/5/4/1/9200000073981454_3.jpg
Ik Leer Lezen

Ik Leer Letters

De Ik Leer Letters van Jumbo is een leuk en leerzaam spel voor de kinderen die nog moeten ontdekken van letters zijn, maar ook voor kinderen die al letters kunnen herkennen. De moeilijkheidsgraad van dit spel kun je steeds meer opbouwen zodat het een leerzaam spel blijft. Motorisch kun je je kind ook uitdagen omdat de puzzels in elkaar geklikt moeten worden.

Ik leer Letters

Veilig Leren Lezen via Youtube

Ben zeker geen grote fan van Youtube maar op Youtube kwam ik de kanaal van Martijn de Winter tegen met 34 video’s van VLL. Yara vindt ze superleuk om te bekijken en doet ook graag mee als de kinderen de letters gaan uitspreken

Klik om cookies te accepteren deze inhoud te activeren

Mocht ik nog nieuwe dingen uitproberen zal ik ze zeker aan deze post toevoegen. Als jullie aanraders hebben laat het dan zeker hieronder weten!